Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Localizare

POZIȚIA GEOGRAFICĂ

Comuna Sasca Montană  este aşezată  în sud-vestul judeţului Caraş-Severin, al Banatului şi al României, în zona montană a Banatului de sud la interferenţa Munţilor Locvei la vest, Munţii Almăjului la est şi Munţii Aninei la nord-est, la 17 km de drumul naţional DN 57.

Teritoriul adiministrativ al comunei Sasca Montană se învecinează:

La nord cu comuna Ciclova Română şi oraşul Anina;

La est cu comuna Lăpuşnicu Mare;

La sud cu comuna Cărbunari şi oraşul Moldova Nouă;

La vest cu comunele Naidăş. Ciuchici şi Pojejena.

Comuna Sasca Montană este legată prin căi rutiere, spre sud de Moldova Nouă (25 km) spre sud-est, peste dealurile Almăjului de Şopotul Nou (19 km) şi Bozovici     (40 km), iar spre nord de Oraviţa (30 km). Cea mai apropiată staţie de cale ferată se află la Răcăşdia (19 km). La 30 de km se află localitatea Naidăş, unde funcţionează un punct de trecere terestru a frontierei spre Federaţia Serbia-Muntenegru, iar la Moldova Nouă se afla un punct de trecere fluvial a frontierei (cu Federaţia Serbia Muntenegru).

Municipiul reşedinţă de judeţ, Reşiţa este situat la 100 km de Sasca-Montană.

Întreaga comună Sasca Montană cu satele aparţinătoare (Sasca Română, Slatina Nera, Bogodinţ şi Potoc) se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 1980 ha.

În baza Planului de Amenajare a Teritoriului Naţional, secţiunea a V-a, Sasca-Montană, reşedinţa de comună şi satele aparţinătoare este ierarhizată pe gradul III.

Localitatea Sasca Montană se întinde pe o lungime de trei km, de-a lungul pârâului Şuşara, pe o vale îngustă între versanţi abrupţi, pe direcţia nord-sud, până la confluenţa cu râul Nera, la limita de nord a localităţii.

Ultima actualizare: 17:24 | 17.05.2024

Sari la conținut